A minimum of 3 characters is required

Αναγκαίες οι καινοτόμες στρατηγικές στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου

1200x627 BANNERS INFOCREDIT SAVE THE DATE_1.jpg

 

Αναγκαίες οι καινοτόμες στρατηγικές στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου

 

Το 2o Credit Risk Management Forum παρουσιάζει η Infocredit Group στις 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Γεγονός που πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η διαχείριση πιστωτικού κινδύνου για τράπεζες και επιχειρήσεις κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ.


Κυβερνοαπειλές, απάτες, μη αξιόπιστοι δανειολήπτες, φυσικές καταστροφές και νομικά προβλήματα είναι μόλις μερικοί από τους σημερινούς πιστωτικούς κινδύνους. Η ορθή διαδικασία διαχείρισής τους χαρακτηρίζεται ως άκρως σημαντική. Φανταστείτε πόσο αναγκαία είναι κατά τις περιόδους διεθνών κρίσεων. Δεν είναι υπερβολή η θέση ότι διανύουμε τη βαθύτερη οικονομική ύφεση από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ύφεση, που δεν λέει να πάψει σύντομα.


Η αμερικανική έκθεση Small Business Credit Survey 2022 που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί οικονομολόγοι υποψιάστηκαν: Πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, με τις επιπτώσεις της να χτυπούν δυσανάλογα και σκληρά, ειδικά στον τομέα της φιλοξενίας και της αναψυχής. Σύμφωνα με τo Forbes, το 77% των ερωτηθέντων εταιρειών ανέφερε πως καταγράφηκαν αρνητικές επιπτώσεις. Η πλειονότητα των εταιρειών, το 59%, δήλωσε ότι βρίσκεται σε μέτρια ή κακή οικονομική κατάσταση, αριθμός που ελάχιστα άλλαξε από την έρευνα του 2020.


Iδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα της Έκθεσης σχετικά με την πρόσβαση σε πίστωση: Τα ποσοστά αιτήσεων για παραδοσιακή χρηματοδότηση ήταν χαμηλότερα το 2021 απ’ ό,τι τα τελευταία χρόνια, και όσοι έκαναν αίτηση ήταν λιγότερο πιθανό να λάβουν το χρηματικό ποσό που ζητούσαν. Η μείωση των ποσοστών έγκρισης ήταν ιδιαίτερα έντονη για τις εταιρείες με καλές πιστωτικές επιδόσεις, καθώς το μερίδιο των εταιρειών χαμηλού πιστωτικού κινδύνου που έλαβαν όλη τη χρηματοδότηση που ζητήθηκε, μειώθηκε από 45% το 2020 σε 38% το 2021. Οι εταιρείες αναζήτησαν συχνότερα χρηματοδότηση για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα παρά για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.


Τα οικονομικό τοπίο είναι πλέον διαφορετικό. Ως εκ τούτου καινοτόμες μέθοδοι κάνουν την είσοδό τους. Το ίδιο και οι στρατηγικές για ορθή Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου.


Το 2o Credit Risk Management Forum, έχει σαν στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στους βασικούς όρους και έννοιες σε ό,τι αφορά τη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου.


Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον τομέα, εντός κι εκτός Κύπρου, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα επέκτασης των γνώσεων, των εμπειριών και της επαγγελματικής τους κατάρτισης σε σχετικά θέματα.


Διακεκριμένοι ομιλητές αναμένεται να παρουσιάσουν ευρήματα μελετών που διενεργήθηκαν από επιχειρήσεις με έδρα το εξωτερικό. Πέραν της πολύτιμης πληροφόρησης, οι παρευρισκόμενοι θα αποκτήσουν αναγκαίες τεχνικές και εργαλεία για τις καθημερινές τους πιστωτικές συναλλαγές, θα δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες συναφών κλάδων και θα εξασφαλίσουν έως και 3 πιστωτικές μονάδες CPD.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.