A minimum of 3 characters is required

Home

Ενισχύεται η παρουσία της LEXISNEXIS RISK SOLUTIONS σε θέματα Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Ελλάδα

 

Η LexisNexis® Risk Solutions, μέλος της RELX Group, ηγέτιδας εταιρείας στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και ανάλυσης δεδομένων, υπέγραψε πρόσφατα νέα συμφωνία με τον κορυφαίο φορέα παροχής πληροφοριών Infocredit Group Limited (η οποία εδρεύει στην Κύπρο), με στόχο την επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας για υπηρεσίες που θα καλύπτουν την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία, πέραν της Κύπρου, για την οποία η συνεργασία μετράει χρόνια.

 

Η Infocredit Group αναγνωρίζεται στην αγορά για τις υψηλές της επιδόσεις και τα επαγγελματικά της επιτεύγματα και έχει διακριθεί ανάμεσα σε ανταγωνιστικές εταιρείες, γεγονός που την έχει καταστήσει κορυφαία εταιρεία στην αγορά διαχείρισης κινδύνων και στο τομέα της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Μέσω της ανανέωσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών, η Infocredit Group έχει καταστεί ως ο αποκλειστικός συνεργάτης της LexisNexis® Risk Solutions στην Ελλάδα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του ελληνικού κοινού αλλά και την ενημέωση των τοπικών οργανισμών όσον αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καθώς και τη σημασία συμμόρφωσης με τη σχετική νομοθεσία [ο  περί  της  Παρεμπόδισης  και  Καταπολέμησης  της  Νομιμοποίησης Εσόδων  από  Παράνομες  Δραστηριότητες  Νόμος  του  2007 (188(I)/2007)].

 

Ο Θεόδωρος Κρίγκου, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Infocredit Group, δήλωσε σχετικά:

«Η συγκεκριμένη επέκταση της συμφωνίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για εμάς, καθώς αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ήδη παραγωγικής εταιρικής σχέσης με την εταιρεία LexisNexis Risk Solutions. Αναμφίβολα αυτή η ενίσχυση της συνεργασίας μας θα επιταχύνει την ανάπτυξη και εξέλιξή μας σε νέους τομείς υπηρεσιών. Η LexisNexis Risk Solutions είναι ένας ισχυρός συνεργάτης που εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες και διαθέτει εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο.

 

Η τεράστια εμπειρία της σε συνδυασμό με τις  δικές μας δυνατότητες στην αγορά, θα οδηγήσει σε αναρίθμητες συνέργειες ανάμεσα στους πελάτες μας, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν μια ανώτερη και οικονομικά αποδοτική υπηρεσία.  Επιπλέον, η ισχυρή παρουσία μας στη Μέση Ανατολή μπορεί να προσφέρει αξιόλογη γνώση και τεχνογνωσία στον κλάδο.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία αυτή θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας απρόσκοπτα και με μεγάλη επιτυχία. Σημαντικό να αναφερθεί ότι η LexisNexis Risk Solutions ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως ‘Best of Breed’ στο τομέα του  KYC Compliance και στην κατηγορία Leader in Watchlist Screening από μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία αναλυτών».

 

Thomas C. Brown, Ανώτερος Αντιπρόεδρος στα Τμήματα US Commercial Markets and Global Market Development της LexisNexis Risk Solution:

«Οι δυνατότητές μας σε παγκόσμια κλίμακα καθώς και η βαθιά τεχνογνωσία που διαθέτουμε σε συγκεκριμένους κλάδους καθίστανται αυτή τη στιγμή ακόμη πιο ισχυρές λόγω της γνώσης της περιφερειακής αγοράς που διαθέτει η Infocredit Group αλλά και της εμβέλειάς της. Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ευκαιρίες για να βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την οικονομική διαφάνεια, έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που παρουσιάζεται στον επιχειρηματικό και οικονομικό τομέα της σημερινής εποχής.

 

Όταν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ολοένα και περισσότερο και οι επιχειρήσεις, στερούνται αυστηρών εργαλείων και διαδικασιών σε θέματα KYC, σε θέματα ελέγχου συναλλαγών και επιτήρησης/συμμόρφωσης, τότε τα εμπορικά σήματα και τα προϊόντα τους καθίστανται ευάλωτα σε οικονομικά εγκλήματα, όπως για παράδειγμα η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και η φοροδιαφυγή».

 

Ποια είναι η LexisNexis Risk Solutions;

Με πωλήσεις πέραν των 1,4 δισ. Δολλαρίων και 4.000 εργαζομένους παγκόσμια, η LexisNexis Risk Solutions παρέχει λύσεις και εργαλεία λήψης αποφάσεων που συνδυάζουν το δημόσιο και το βιομηχανικό περιεχόμενο με την προηγμένη τεχνολογία και την ανάλυση δεδομένων που βοηθούν στην αξιολόγηση και την πρόβλεψη κινδύνου, καθώς και στην ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας κάθε οργανισμού.

 

«Στη LexisNexis Risk Solutions πιστεύουμε στην ισχύ των δεδομένων και των προηγμένων αναλυτικών στοιχείων για την καλύτερη διαχείριση κινδύνου

 

Με εμπειρία πέραν των 40 ετών, η LexisNexis Risk Solutions θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους και πιο αξιόπιστους παρόχους αναλύσεων δεδομένων για οργανισμούς που αναζητούν υλοποιήσιμες γνώσεις στο τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της βελτίωσης των αποτελεσμάτων. Η Εταιρεία διατηρεί παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και απορρήτων.

 

Με έδρα την μητροπολίτικη Ατλάντα των ΗΠΑ και εμπειρία πέραν των 40 χρόνων, η LexisNexis Risk Solutions εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες, περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων 8 από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, ασφαλιστικές εταιρείες, ελεγκτικά και δικηγορικά γραφεία, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων κ.α. και αποτελεί μέρος του RELX Group Ρlc, ενός παγκόσμιου φορέα παροχής πληροφοριών και αναλύσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε ένα μεγάλο φάσμα της βιομηχανίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.lexisnexis.com/risk

 

Ποιά είναι η Infocredit Group;

Τα τελευταία 45 και πλέον χρόνια,  η Infocredit αποτελεί τον κορυφαίο παροχέα λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων. Προσφέρει πρόσβαση σε κρίσιμες και ευάλωτες επιχειρηματικές πληροφορίες σχετικά με μελλοντικούς πελάτες αλλά και υφιστάμενους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μιας εταιρείας.

 

Μεταξύ άλλων, η Infocredit Group προσφέρει επίσης υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικών Κινδύνων, Συμμόρφωσης με τους Κανονισμούς, Εταιρικής Διακυβέρνησης, Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και υπηρεσίες Ανάκτησης Χρεών και τηλεφωνικό Κέντρο.

 

Μέσα από το αναγνωρισμένο δίκτυο στρατηγικών εταίρων της, η Infocredit στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων που μπορούν να τις βοηθήσουν στην εκπλήρωση των οικονομικών, νομικών και ηθικών τους υποχρεώσεων.

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.infocreditgroup.com

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ: +357 22 398000

Email:info@infocreditgroup.com

 

Πηγή